Pa amb tomàquet

5.8.08









Fotografia del cartell d'un bar en el cor del barri de Lavapiés, Madrid





Crida l'atenció que en un barri tan castís, com el de Lavapiés, de Madrid trobéssim un cartell semblant, però com feia uns dies que ja estàvem per la Villa, no ens va estranyar gaire perquè a tots els llocs que fèiem àpat ens oferien el pan catalán, així denominen el nostre pa amb tomàquet que han incorporat en els seus serveis de restauració, encara que no sempre restreguen el tomàquet al pa i te'l serveixen en rodanxes muntades al damunt del pa..., però bé, com dirien els de casa: el que compta és la intenció.

Podem afegir alguna cosa més el pa amb tomàquet? diríem que no. Aíxí que passem a descriure la recepta.


Ingredients:
o Llesques de pa
o Tomàquets madurs
o Sal
o Oli d’oliva

Preparació:
Tallar el tomàquet per la meitat i restregar-lo pel pa, amanir-ho amb sal i oli.

Suggeriments:
o Restregar les dues cares de les llesques de pa amb el tomàquet.

Notes:
o Recomanem especialment els tomàquets de penjar per aquest menester.
o El pa no cal que sigui del dia, i diríem que aquesta pràctica ja era habitual i feia més menjívol i sucós el pa de dies anteriors.
o Hi ha que torra abans el pa.
o En molts restaurants deixen preparats els ingredients damunt de la taula per a què te'n preparis mentre esperes que arribin els plats.
o L'ús més estès és que acostuma a acompanyar embotits, formatges, truites i altres.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design