Pularda farcida amb mi-cuit, poma i tòfona

30.12.08




Aquesta recepta la vam apredre a Su 23.11 Espai de cuina, que els donem les gràcies per una recepta deliciosa, a la qual nosaltres li hem fet petites modificacions.

Ingredients (per unes 6-7 persones):
o 1 pularda dessosada
o Oli d’oliva
o Sal
o Pebre

Per al farcit:
o 1 poma guisada amb mantega i sal
o 200 g de mi-cuit
o 1 tòfona
o 1 matellina (opcional)

Per a la salsa:
o 200 g de ceba
o 1 canó de canyella
o Brou de pollastre
o 2 alls
o 200 g de pastanaga
o 1 raig de vi ranci
o Mantega

Preparació:
Per un costat preparem la poma guisada, es pela i talla a dauets i la posem a coure amb mantega i sal, no cal coure-la del tot.

Preparem un braó de pollastre i herbes, nosaltres també vam aprofitar les ales de la pularda a l’hora de fer el braó.

Amb la pularda desossada la rentem, l’eixuguem, i la salpebrem, i la farcim amb la poma, el mi-cuit i la tòfona tallada a làmines, s’embolica amb la mantellina i es lliga amb el fil de bridar amb molta cura. Es col•loca en una cassola amb un raig d'oli d’oliva (nosaltres també vam afegir una mica del greix del mi-cuit) i es deixa enrossir per totes les bandes. S’afegeix la ceba i la pastanaga, ambdues tallades a daus, ho deixem enrossir i aboquem el raig de vi ranci i el canó de canyella, deixar-ho coure durant 2-3 minuts i s’afegeix finalment el brou de pollastre aproximadament fins la meitat de la pularda, ho tapem i deixem que vagi fent xup-xup aproximadament una hora (punxar-la per saber que ja està cuita).

Quan està la pularda cuita es retira de la cassola i bo i calenta se li treu el fil de bridar i se l’embolica amb paper film ben tensa i arrodonida i es deixa refredar (o congelar per quan ens calgui).

La salsa de la cocció colar-la amb el xinès i deixar-la refredar, llevar-li tota la capa de greix que hi ha a la superfície de la salsa i reduir-la al foc. Per espesseir-la podeu afegir un dau generós de mantega.

Quan ens calgui la pularda tallar-la en fred i preparar els trossos en una safata de forn on l’escalfarem tapada amb paper film punxat per a què no es ressequi.

La servim amb la salseta pròpia i una mica de puré guarnit amb un branquilló de romaní fresc, o amb unes pastanagues caramelitzades.

2 comentaris

  1. Ostres, quina recepta més currada. Per cert, la conçoneta cada vegada m'agrada més, és animadeta i engantxosa, la tinc en ment....i lo bo és que quan entro al teu blog ja penso en la cançó. Això és un bon marketing. Jeje

    Salut!!!!

    ResponElimina
  2. Et direm un secret: nosaltres també ens ha "enganxat" la cançoneta de marras...

    La recepta és de treballar una mica però té molts avantatges: no cal fer-ho tot seguit: el mi-cuit en fem sovint -i en congelem llescat-, el braó també, confitar la poma és un plis-plas. El millor de tot, com anem tots una mica atabalats amb els àpats d'aquestes dates, és que es pot fer anticipadament, congelar tall rodó i salsa per separat, i en el darrer moment tallar i escalfar al forn, així no anem amb l'ai al cor i podem sortir de la cuina i fer una mica de turisme (al bloc, al sofà, a la tele, a llibres...), tornar visites... També cal ser una mica pràctics!

    Bon profit si t'animes a provar!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design